Sutra Dapat Mengimbangi Fizikal, Minda Dan Emosi Dalam Kehidupan

SUTRA adalah JENAMA NO.1 di Malaysia yang sentiasa MENGIMBANGI Fizikal, Minda dan Emosi dalam menjalani kehidupan seharian anda.
***************************************************************

sutra
Apa itu SUTRA secara bahasa yang mudah difahami. Kalau tengok product SUTRA, Logo SUTRA semua cerita pasal bau. Kenapa bau? Apa hebatnya bau Produk SUTRA ni.

Sebab SUTRA guna minyak pati tulen, minyak yang diekstrak dari tumbuhan seperti herba dan bunga. Harumnya bunga tu…suka tak? Mesti la suka….

Dalam diri kita, perasan atau tak, ada 3 perkara penting yang perlu diseimbangkan iaitu minda, emosi dan fizikal. Agak-agak kalau kepala pening, emosi terganggu tak? Agak-agak apa respond fizikal kita. Sure rasa malas nak gerak, nak releks, baring2 kan. Itu baru pening.. belum lagi demam, belum lagi emosi terganggu sebab hutang. Bukan kata bila bau SUTRA boleh selesai hutang. Tapi ia membantu dalam menenangkan perasaan, maka minda senang buat kerja, boleh fikir cara waras nak selesaikan hutang dengan bijak.

So, makna di sini, kita mesti seimbangkan minda, emosi dan fizikal, baru la sempurna hidup seharian. Saya selalu cakap dekat customer, bila sakit, saya hantar bau je. Sebab apa? Bau yang ada dalam SUTRA terdiri dari minyak pati yang mempunyai beratus komponen fitokimia (fito =TUMBUHAN) . Komponen fitokimia ini mempunyai pelbagai fungsi perubatan yang telah terbukti berkesan dalam penyelidikan oleh samada Tropical Bioessence sendiri atau penyelidikan luar negara. Komponen ini yang akan berkerja, berinteraksi dengan sistem badan kita, mencari punca disebalik masalah sakit kita tadi dan merawat. Bau akan ditafsir oleh hipotalamus yang berfungsi merembes enzim atau hormon yang kurang ketika kita sakit. Sama seperti apabila kita bau kemenyan atau bunga yang harum di tengah malam. Meremang bulu roma, panik sebab hormon arenalin keluar. Tindakannya..lari sekuat hati..huhu.

Sama juga dengan bau makanan. Bau tu datang dari minyak pati yang keluar dari rempah ratus ketika kita masak. Respondnya… kita lapar.

Sama juga dalam penyakit ni, cuma kita tidak perasan yang kita sudah sembuh, seperti masalah selesema. Tahu tahu sahaja tidak ada lagi mucus yang keluar.

Itu sahaja buat masa ini…

Selamat BerSUTRA.