Sutra Online Sale 48 Hour

image

Assalammualaikum dan Salam Ramadhan.

Sempena bulan yang mulia ini, kami di Sutra.StokisIpoh berbesar hati untuk berkongsi dengan anda semua tentang kebaikan Produk Sutra pada harga JIMAT!!

Bermula hujung minggu ini Sutra Stokis Ipoh akan mengadakan :

“Sutra Online Sale 48H”
####################

Dimana, setiap minggu, 5 produk terpilih akan dijual pada harga diskaun sebanyak 20-30% dari harga jualan.

SOS 48H ini akan bermula dari Jumaat (10 pm) hingga Ahad (10pm).

Syarat – syarat pembelian :
1) Pembelian WAJIB dibuat secara online di www.ladymarizaa.com/shop/sutra (termasuk pesanan secara COD)
2) Hanya produk yang terpilih pada minggu tersebut sahaja diberikan harga diskaun.
3) Harga produk tidak termasuk kos pos. Kos pos akan dipaparkan semasa checkout.
4) Pastikan pesanan dibuat sehingga selesai (checkout) dan anda terima email dari kami untuk maklumat berkaitan pembayaran. (Sila semak spam inbox di emel anda).
5) Buat pembayaran selewatnya Ahad (10pm).
6) Email bukti pembayaran @ whatsapp slip pembayaran ke 0194188939.
7) Pesanan akan dihantar bermula hari Isnin berikutnya.
8) COD area Ipoh sahaja (Petronas Meru Raya @ Mcd Jln Kuala Kangsar).
9) Tawaran ini di buat oleh Sutra Stokis Ipoh sahaja dan tidak melibatkan pengedar-pengedar Sutra yang lain.

APA AGAKNYA PRODUK YG AKAN KAMI BAGI DISKAUN???

JENG….JENG….JENG!!!!

Sutra Fig

 

Fig body lotion

Buah Tin (Fig) atau nama saintifiknya Ficus carica sememangnya terkenal sebagai makanan sunnah. Buah Tin berasal dari negara Asia Barat ini selalunya dijadikan makanan untuk kesihatan kerana ianya sangat kaya dengan nutrisi protein, lemak, karbohidrat, vitamin, kalsium, zat besi, dan potassium.
Buah Tin yang dahulunya hanya terdapat dan diimport dari Negara Asia Barat, kini juga boleh didapati di Malaysia kerana terdapatnya beberapa pihak yang mula menanam pokok Tin ini secara besar-besaran, antaranya di Utara Semenanjung Malaysia. Pihak Tropical Bioessence Sdn Bhd. (TBESB) telah menjalankan kerjasama dengan syarikat swasta ini bagi menjamin bekalan Buah Tin dan duan yang mencukupi manakala TBESB memfokuskan kepada bidang pengekstrakan dan dan pembangunan produk.
Kebaikan Buah Tin tidak terletak kepada kaedah pemakanan sahaja, malah ianya sesuai diaplikasikan secara luaran kerana terdapat kebaikannya terhadap pelbagai masalah kulit dan juga untuk kecantikan. Peluang ini telah diambil oleh pihak SUTRA untuk mengeluarkan beberapa jenis produk berasaskan buah Tin ini. SUTRA melalui Penyelidikan dan Pembangunan yang dijalankan di Tropical Bioessence Sdn Bhd. telah berjaya menghasilkan produk penjagaan diri berasaskan Buah Tin.

Sutra fig

Terdapat 3 variasi produk iaitu
1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion
3) SUTRA FIG Facial Soap
SUTRA FIG Exfoliating Body Wash menggunakan kombinansi pati minyak daun pokok Tin dan Lemon serta Extract Buah Tin yang mampu membersih sekaligus melembabkan kulit serta bau yang menenangkan. Buah Tin terkenal sebagai agen antioksida, mempunyai ciri pelembab semula jadi sementara pati minyak lemon untuk memberikan kesegaran kepada kulit. Kandungan Omega 3 yang tinggi di dalam ekstrak Buah Tin akan sentiasa memelihara kelembapan dan merapi dari dalam. Kombinasi bijian halus kacang Walnut dan enzim dari ekstrak Buah Tin bertindak sebagai eksfoliator untuk pembersihan lengkap, menghilangkan sel kulit mati dan segala kotoran sekaligus memberikan kulit yang lebih halus, cerah dan berseri.
SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion berfungsi untuk melembab dan melegakan kulit. Losyen ini juga diperkayakan dengan minyak Habatus Sauda dan mentega koko untuk melembut dan melembabkan sekaligus memberikan kulit anda lebih lembut, halus dan cantik. Minyak Habautus kaya dengan komponen fitokimia, Vitamin A,B dan C serta elemen seperti kalsium, potasium, magnesium, zinc serta lain-lain memberikan sumber nutrisi kepada kulit yang sangat sesuai dalam membantu mengatasi masalah kulit seperti psiarosis, eczema dan jangkitan kulat pada kulit.
SUTRA FIG Facial Soap pula menggunakan ekstrak Buah Tin dan Pati Minyak Lemon untuk memberikan kulit muka lebih lembut dan segar. Extract Buah Tin yang kaya dengan Vitamin C ini bertindak sebagai agen antioksida untuk mengatasi masalah radikal bebas yang boleh merosakkan kulit muka, sekaligus menghalang tanda-tanda penuaan. Pati minyak lemon juga membantu menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih serta jerawat.
Harga yang ditawarkan adalah seperti berikut:
1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash – 250ml RM38.00
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion – 250ml RM40.00
3) SUTRA FIG Facial Soap – 50g RM25.00

Sutra Silentzzz Atasi Masalah Dengkur

sutra silentzzz

 

Sebelum Silentzzz dikeluarkan, pihak Tropical Bioessence Sdn Bhd telah menjalankan percubaan terhadap 60 orang (volunteers) yang mempunyai masalah dengkur. Tempoh percubaan adalah selama 5 bulan.

Volunteers:
*************
1) Yang mempunyai masalah dengkur yang kronik, pantang tidur, mesti bunyi. Tidur sambil duduk pun berdengkur.
2) Berdengkur mengikut posisi tidur tertentu sahaja
-3) Yang baru mengalami masalah dengkur.

Cara penggunaan:
*******************
sapu di dada, leher dan tengkuk setiap hari sebelum tidur.

Hasilnya
**********
– Untuk yang mempunyai masalah dengkur kronik.. Silentzzz mengambil masa 2-4 minggu untuk hilangkan dengkur secara beransur-ansur.

– Untuk yang baru mengalami masalah dengkur, Silentzzz mengambil masa 3-5 hari untuk hilangkan masalah dengkur.

Berdasarkan kajian ini..baru lah pihak Tropical Bioessence Sdn Bhd mengambil keputusan untuk mengeluarkan product SUTRA Silentzzz.

 

 

 

 

 

Ion Negatif vs Ion Positif

ION NEGATIF vs ION POSITIF

sutra poster

Bestnya kalau dapat rehat santai macam “brother” dalam gambar tu..menikmati suasana pantai. Bayangkan kalau kita yang dapat rehat-rehat di pantai, mesti bestkan.

Kalau nak tahu, di kawasan pantai ni banyak ION NEGATIf. Begitu juga kalau kita ke kawasan air terjun dan juga kawasan hutan. Udara segar, nyaman dan tenang.

Berbanding kalau kita di kawasan bandar atau yang sedang membangun, atmosferanya dipenuhi oleh ION POSITIF yang terhasil daripada sisa industri, partikel asap kenderaan, dan medan electro-magnet. Malah kita juga selalu terdedah dengan ION POSITIF yang terhasil di skrin computer. Penyaman udara, lampu kalimantang juga menghasilkan ION POSITIF.

Apa yang anda faham dengan ION POSITIF dan ION NEGATIF ini. Apa kesannya kepada kita?

ION POSITIF yang terdapat di persekitaran dipercayai boleh menyumbang kepada keletihan, kekurangan tenaga, tekanan perasaan, kebimbangan dan mudah baran. ION POSITIF juga dilaporkan sebagai salah satu penyumbang kepada asthma dan kemurungan.

ION NEGATIF pula mempunyai kesan yang berlawanan daripada ION POSITIF di mana ianya meransang system saraf parasimpatetik yang mengawal keadaan rehat, ketenangan, pencernaan dan tidur anda. ION Negatif juga telah terbukti membantu mengurangkan masalah yang dihadapi peparu seperti asthma dan alergi. ION NEGATIF dilihat mampu mengekang pertumbuhan bakteria dan mengurangkan kontaminan dari udara seperti pollen, habuk, asap, dan virus yang boleh memburukkan lagi kesihatan peparu anda.

Jadi bagaimana cara untuk kita mengimbangi ION POSITIF dengan ION NEGATIF ini?

Salah satu caranya adalah dengan menggunakan minyak pati (essential oils) kerana minyak pati menpunyai ciri-ciri melawa bakteria dan virus yang terdapat di udara. Penggunaan difusser dan penyegar udara semulajadi mampu memerangi masalah ni sekaligus memberikan persekitaran yang sihat. ION POSITIF sangat halus dan sangat mudah memasuki ke saluran darah melalui pernafasan kita. Maka penggunaan minyak urutan aromatherapi dan produk berasaskan minyak pati juga mampu mengimbangi ION POSITIF yang terdapat di dalam darah. Minyak pati juga kaya dengan oksigen dan dengan kehadiran ION NEGATIF akan meningkatkan lagi kadar aliran oksigen ke otak sekaligus menyebabkan kita lebih peka (alert) dan mental lebih jelas dan sihat.

Jadi, nasihat kami dari SUTRA, minyak pati @aromaterapi merupakan cara semulajadi yang terbaik untuk mencipta persekitaran yang sihat, tenang dan harmoni sekaligus meningkatkan tahap kesihatan luaran dan dalaman kita.

Stokis Dan Agen Sutra Ipoh Perak

Harini saya amat berbesar hati untuk memperkenalkan semua agent & dropship di bawah Sutra Stokis Ipoh.
Setakat hari ini Agent yang aktif di bawah saya di Negeri Perak adalah :

AGENT SUTRA
1) Puan Rohaya Abas ( 013-3838393) – LHDN, Taman Botani, Ipoh, Manjung
2) Puan Haniza Sam (019-5744289) – Langkap, Kampar, Tapah, Gopeng
3) Puan FarudzahHani AbnolKassim (013-4994119)  – Ampang, Simpang Pulai, Ipoh
4) Puan Hayati Hussin (012-6240644) – Station 18, Lahat, Ipoh, Taiping

DROPSHIP
1) Cik Suraya Hj Ismail (012-4491345) -Kamunting, Taiping
2) Puan Azy Topan (011-28407454)  – Station 18, Batu Gajah
3) Puan Liza (017-5691510) – Perak Tengah, Bota, Manjung.
4) Puan Azida Rahman (013-3923496) – Ipoh, Padang Polo

Selain itu ada 2 lagi Agent & dropship bawah saya di luar Negeri Perak iaitu :
1) Puan Nur Khairunnisa Ahmad Kamal (019-4701755)- Agent Seberang Jaya
2) Puan Amzura Amran ( 018-9044047) – Dropship KL/ Seri Kembangan/Puncak Jalil
3) Puan Juliana Alwi (012-5746607) – dropship Gombak
4) Puan Jimi Wahab ( 013-4889231) – dropship Kulim
5) Puan Nurmiza (Ko Chik) (019-5118283) – dropship Bertam/Kepala Batas

Oleh itu, jika anda ingin mendapatkan Produk Sutra Aromaterapi bolehlah hubungi rakan-rakan saya ini untuk membuat pembelian atau mendapatkan info2 berkaitan produk Sutra. Dan jika ada kawan2 yang berminat untuk turut serta bersama kami sebagai Agen Sutra @ dropship boleh hubungi saya untuk maklumat selanjutnya.

Sekian, Terima Kasih!

Minda Sihat, Badan Kuat, Bersama SUTRA!

‪#‎sutramemangbest‬ ‪#‎sutra1malaysia‬

Yaniebest
Stokis Sutra Ipoh, Perak
019-4188939